För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskrygg med kräft- och fänkålsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

700.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

 

Fänkål

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Dill

0.5 

kruka

Kräftor kokta

12.0 

styck

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Tomatpuré konserv

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Vitt vin

2.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Dill

4.0 

kvistar

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1754 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 460 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 700.0 gram 31%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fänkål 1.0 styck 4%

Olivolja 0.5 dl 21%

Dill 0.5 kruka 0%

Kräftor kokta 12.0 styck 8%

 

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%

Vitt vin 2.0 dl 8%

Vatten 5.0 dl 0%

Dill 4.0 kvistar 0%

Grädde 1.0 dl 21%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 130°C.
  2. Skär torsk i jämnstora portionsbitar. Strö över salt. Låt stå. Skär av ”armarna” på fänkål. Hyvla resten väldigt tunt. Lägg i kallt vatten.
  3. Skala kräftor. Lägg stjärtarna i en skål och skalen i en annan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär resten av fänkålen i mindre bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Tillsätt kräftskal och tomatpuré. Slå på vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda sakta i 15 minuter.
  5. Sila i en ny kastrull. Reducera till hälften. Slå i grädde. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg torsken på en plåt. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Häll av vattnet på fänkålen. Vänd med olja, salt, kräftstjärtar och dill.
  8. Skumma upp såsen med en stavmixer. Servera sedan torsken med salladen, den skummiga såser och gärna lite kokt potatis eller en krämig potatispuré.

Kockens kommentar

 
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Torskrygg med kräft- och fänkålsallad