Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torskrygg 700.0 gram 31%
Salt 1.0 tsk 0%
Fänkål 1.0 styck 4%
Olivolja 0.5 dl 21%
Dill 0.5 kruka 0%
Kräftor kokta 12.0 styck 8%
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%
Vitt vin 2.0 dl 8%
Vatten 5.0 dl 0%
Dill 4.0 kvistar 0%
Grädde 1.0 dl 21%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 130°C.
- Skär torsk i jämnstora portionsbitar. Strö över salt. Låt stå. Skär av ”armarna” på fänkål. Hyvla resten väldigt tunt. Lägg i kallt vatten.
- Skala kräftor. Lägg stjärtarna i en skål och skalen i en annan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär resten av fänkålen i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Tillsätt kräftskal och tomatpuré. Slå på vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda sakta i 15 minuter.
- Sila i en ny kastrull. Reducera till hälften. Slå i grädde. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg torsken på en plåt. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
- Häll av vattnet på fänkålen. Vänd med olja, salt, kräftstjärtar och dill.
- Skumma upp såsen med en stavmixer. Servera sedan torsken med salladen, den skummiga såser och gärna lite kokt potatis eller en krämig potatispuré.
Kockens kommentar
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: