Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborrfilé

800.0 

gram

Potatis

8.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Gräslök

1.0 

knippe

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

10.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1723 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborrfilé 800.0 gram 40%

Potatis 8.0 styck 31%

Ägg 2.0 styck 7%

Dill 1.0 knippe 1%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Smör normalsaltat 30.0 gram 13%

Ansjovisfilé konserv 10.0 styck 6%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

Tillagning (40 min )

  1. Borsta rent potatatis eller skala den.
  2. Koka upp saltat vatten i två kastruller. Lägg potatis i den ena och ägg i den andra. Koka både i cirka 7 minuter. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200ºC.
  4. Smöra stora ark av aluminiumfolie. Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.
  5. Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över. Smält resten av smöret och häll över. Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer.
  6. Vik ihop folien till små paket. Lägg paketen i ugnsfast form eller på plåt. Sätt i ugn i 15-20 minuter.

Kockens kommentar

Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Abborre i folie