Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1742 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skrei torskfilé 800.0 gram 36%
Salt 2.0 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Matolja till stekning 1.0 msk 7%
Smör till stekning 1.0 msk 6%
Sås
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Rödvin 1.0 dl 4%
Smör normalsaltat 100.0 gram 42%
Tillbehör
Champinjoner 250.0 gram 4%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skrapa skreiskinn rent från fjäll. Skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra. Låt ligga medan såsen tillagas.
- Skala och finhacka schalottenlök. Koka schalottenlöken och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar. Rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
- Bryn skreibitarna i en stekpanna med skinnsidan nedåt i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, cirka 6 minuter.
- Rensa svamp. Stek i smör. Salta och peppra. Servera fisken med såsen, stekt svamp och råstekt potatis.
Kockens kommentar
En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: