För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Synöve Dreyer, Norsk Fisk ¤

Stekt skrei (torsk) med rödvinssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skrei torskfilé

800.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Peppar

0.5 

tsk

Matolja till stekning

1.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

 

Sås

 

 

 

Schalottenlök

1.0 

styck

Rödvin

1.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Champinjoner

250.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Skrei torskfilé 800.0 gram 36%

Salt 2.0 tsk 0%

Peppar 0.5 tsk 0%

Matolja till stekning 1.0 msk 7%

Smör till stekning 1.0 msk 6%

 

Sås 

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Rödvin 1.0 dl 4%

Smör normalsaltat 100.0 gram 42%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Champinjoner 250.0 gram 4%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skrapa skreiskinn rent från fjäll. Skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra. Låt ligga medan såsen tillagas.
  3. Skala och finhacka schalottenlök. Koka schalottenlöken och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar. Rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  4. Bryn skreibitarna i en stekpanna med skinnsidan nedåt i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, cirka 6 minuter.
  5. Rensa svamp. Stek i smör. Salta och peppra. Servera fisken med såsen, stekt svamp och råstekt potatis.

Kockens kommentar

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Stekt skrei (torsk) med rödvinssås