Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 173
 
    
                Kcal / portion: 786
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 3143 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Torsk färsk 600.0 gram 9%
Persilja 10.0 gram 0%
Citronskal rivet 10.0 gram 0%
Rapsolja neutral 50.0 gram 14%
Vita bönor konserverad 500.0 gram 17%
Paprika färsk 200.0 gram 1%
Oregano färsk 2.0 gram 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Fetaost 200.0 gram 19%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Tillbehör:
Råris 3.0 dl 28%
el. matvete 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Tärna paprika och feta. Hacka oregano och vitlök. Skölj bönor. Smält smör.
- Mixa persilja, citronskal och olja. Salta fisken och pensla med persiljeblandningen i ett jämt lager.
- Blanda bönorna med vitlök, paprika, oregano och smör. Salta och peppra. Lägg bönorna i botten av en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå samt toppa med fetaosttärningar.
- Baka allt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med råris.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
- 
                
                    Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola 
- 
                
                    Fisk med limesåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Abborre i folieTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad gös med primörer och örtsmörTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med kräft- och fänkålsalladTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med skaldjursmosTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaostTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Vitlöksbakad torsk med grönsaksröraTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Stekt skrei (torsk) med rödvinssåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              