Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost

Foto: Svensk Raps ¤

Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torsk färsk

600.0 

gram

Persilja

10.0 

gram

Citronskal rivet

10.0 

gram

Rapsolja neutral

50.0 

gram

Vita bönor konserverad

500.0 

gram

Paprika färsk

200.0 

gram

Oregano färsk

2.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Fetaost

200.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

3.0 

dl

el. matvete

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3143 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 455 gram)

Ingredienser

Visa:

Torsk färsk 600.0 gram 9%

Persilja 10.0 gram 0%

Citronskal rivet 10.0 gram 0%

Rapsolja neutral 50.0 gram 14%

Vita bönor konserverad 500.0 gram 17%

Paprika färsk 200.0 gram 1%

Oregano färsk 2.0 gram 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Fetaost 200.0 gram 19%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Råris 3.0 dl 28%

el. matvete 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  3. Tärna paprika och feta. Hacka oregano och vitlök. Skölj bönor. Smält smör.
  4. Mixa persilja, citronskal och olja. Salta fisken och pensla med persiljeblandningen i ett jämt lager.
  5. Blanda bönorna med vitlök, paprika, oregano och smör. Salta och peppra. Lägg bönorna i botten av en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå samt toppa med fetaosttärningar.
  6. Baka allt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med råris.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost