Dryck till syrlig fiskrätt
Citron används ofta till fiskrätter vilket ger syrlig smak. Ett annat sätt att skapa syrlighet är genom inläggning eller kokning av fisk i ättika. Ett sådant exempel är inkokt lax som marinerats i ättikslag. Syrligheten förstärks om inlagd ättiksgurka serveras till rätten. Generellt är dock syrligheten sällan kraftig, utan snarare lätt.
7 matchande recept inom syrlig fiskrätt
-
Torr vit champagne
349 kr, Nr 7857
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Torrt friskt vitt vin
89 kr, Nr 4151
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 16426
-
Ljust veteöl
14 kr, Nr 1514
-
Ljus besk lager
16 kr, Nr 1609
-
Ljus medium lager
11 kr, Nr 1433
-
Torrt friskt vitt vin
68 kr, Nr 94180 TF
Vin till kraftfull fiskrätt med syrlig smak
Öl till kraftfull fiskrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till kraftfull syrlig fisk rekommenderas ett fylligt, medelbeskt till beskt eller ett syrligt öl.