Torskrygg med skaldjursmos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskrygg med skaldjursmos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

800.0 

gram

Potatis mjölig sort

8.0 

styck

Räkor med skal

800.0 

gram

Jordärtskocka

400.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Smör till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Blandsallat

40.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Champagne Massé Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 199 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 632 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 800.0 gram 20%

Potatis mjölig sort 8.0 styck 18%

Räkor med skal 800.0 gram 14%

Jordärtskocka 400.0 gram 7%

Mjölk 3.0 dl 6%

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

Smör till stekning 4.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Blandsallat 40.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala potatis och jordärtskocka. Skär i mindre bitar. Koka med vatten och salt cirka 20 minuter.
  3. Salta och peppra torsken. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i torsken och stek cirka 1 minut på varje sida. Lägg torsken i ugnsfast fat och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Skala räkorna. Slå av vattnet på potatis och jordärtskockor. Häll i mjölk, smör, salt och peppar. Vispa kraftigt till en slät mos. Lägg räkorna i moset.
  5. Servera räkmos, torsk och sallat på tallrik.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Torskrygg med skaldjursmos