Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skrei torskfilé 800.0 gram 31%
Tomater 300.0 gram 3%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Tomatpuré konserv 100.0 gram 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Gul lök 1.0 styck 3%
Olivolja 1.5 dl 56%
Chilifrukt röd hackad 0.3 tsk 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Finhacka chili. Skär lök i tärningar. Finhacka vitlök. Fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och chili. Låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°C. Skär skrei i bitar. Skiva tomater.
- Varva skrei och tomat i en eldfast form. Fördela över tomatsåsen jämnt. Häll till sist över olivoljan. Baka i ugn på cirka 20 minuter.
- Garnera med basilika. Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.
Kockens kommentar
Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: