Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)

Foto: Bent Raanes

Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skrei torskfilé

800.0 

gram

Tomater

300.0 

gram

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Tomatpuré konserv

100.0 

gram

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Olivolja

1.5 

dl

Chilifrukt röd hackad

0.3 

tsk

Basilika färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 360 gram)

Ingredienser

Visa:

Skrei torskfilé 800.0 gram 31%

Tomater 300.0 gram 3%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Tomatpuré konserv 100.0 gram 2%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Gul lök 1.0 styck 3%

Olivolja 1.5 dl 56%

Chilifrukt röd hackad 0.3 tsk 0%

Basilika färsk 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka chili. Skär lök i tärningar. Finhacka vitlök. Fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och chili. Låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin. Smaka av med socker, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Skär skrei i bitar. Skiva tomater.
  3. Varva skrei och tomat i en eldfast form. Fördela över tomatsåsen jämnt. Häll till sist över olivoljan. Baka i ugn på cirka 20 minuter.
  4. Garnera med basilika. Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.

Kockens kommentar

Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)