Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 391

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 800.0 gram 40%
Smör normalsaltat 20.0 gram 9%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%
Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%
Zucchini 2.0 styck 7%
Aubergine 1.0 styck 5%
Blekselleri 1.0 stjälk 0%
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 2.0 styck 7%
Olivolja 0.5 dl 24%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skär fisk i portonsbitar. Lägg ut fisken på en plåt med bakplåtspapper. Skala och skiva vitlök väldigt tunt. Fördela vitlöken över fisken. Lägg en sardellfilé på varje fisk. Salta och peppra. Hyvla smör och lägg det på fisken. Låt stå.
- Skär zucchini, aubergine och blekselleri i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna. Stek zucchini och aubergine i olja tills de får lite färg.
- Tillsätt selleri, lök och vitlök. Stek ytterligare någon minut. Lägg sedan i tomaterna. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt in fisken i ugnen och baka den snabbt, cirka 5 minuter.
- Servera fisken med grönsaksröran och riv parmesan över.
Kockens kommentar
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: