För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Oatly ¤

Fisk med limesås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hajmal filé (pangasius)

4.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Matlagningsvin

0.5 

dl

Citronpeppar

1.0 

tsk

 

Potatismos

 

 

 

Potatis

1.0 

kilo

Havredryck naturell (Oatly)

1.0 

dl

Matlagningsgrädde av havre

0.5 

dl

Hushållsmargarin 80% fett

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

Muskot? ¤

 

 

 

Limesås

 

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Matlagningsvin

1.5 

dl

Matlagningsgrädde av havre

2.5 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Maizena ljus

1.0 

msk

Vitpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Hajmal filé (pangasius) 4.0 styck 21%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Matlagningsvin 0.5 dl 0%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

 

Potatismos 

Potatis 1.0 kilo 37%

Havredryck naturell (Oatly) 1.0 dl 2%

Matlagningsgrädde av havre 0.5 dl 4%

Hushållsmargarin 80% fett 1.0 msk 5%

Salt och vitpeppar 0%

Muskot? ¤ 0%

 

Limesås 

Gul lök 1.0 styck 3%

Matlagningsvin 1.5 dl 1%

Matlagningsgrädde av havre 2.5 dl 21%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Skapat av: Oatly

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg filéer i en ugnssäker form. Riv över limeskal. Pressa ner halva fruktens saft. Häll över matlagningsvin. Krydda. Låt stå och dra i en halvtimme. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tippa formen och häll av spadet (OBS! sparas till såsen). Sätt sedan in fisken i ugnen i cirka 15 minuter, tills den blir helt vit. Gör under tiden sås och potatismos.
  3. Skala potatis. Skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa med en potatispress. Blanda i havredryck, iMat och margarin. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt lite muskot.
  5. Skala och finhacka lök. Fräs löken. Slå på matlagningsvin, spad och iMat. Koka upp. Krydda med vitpeppar och buljong. Red med maizena. Mixa eventuellt med en mixerstav.
  6. Servera fisken med limesås, potatismos och färggranna grönsaker.

Kockens kommentar

Genom att pressa lime över fisken startar tillagningen redan innan fisken kommer in i ugnen. Av spadet från fisken görs sedan den oemotståndligt goda limesåsen. Servera gärna med färggranna grönsaker såsom morötter och haricot verts för att bryta av mot den vita fisken och moset.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fisk med limesås