Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hajmal filé (pangasius) 4.0 styck 21%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Matlagningsvin 0.5 dl 0%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Potatismos
Potatis 1.0 kilo 37%
Havredryck naturell (Oatly) 1.0 dl 2%
Matlagningsgrädde av havre 0.5 dl 4%
Hushållsmargarin 80% fett 1.0 msk 5%
Muskot? ¤ 0%
Limesås
Gul lök 1.0 styck 3%
Matlagningsvin 1.5 dl 1%
Matlagningsgrädde av havre 2.5 dl 21%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Skapat av: Oatly
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg filéer i en ugnssäker form. Riv över limeskal. Pressa ner halva fruktens saft. Häll över matlagningsvin. Krydda. Låt stå och dra i en halvtimme. Sätt ugnen på 200°C.
- Tippa formen och häll av spadet (OBS! sparas till såsen). Sätt sedan in fisken i ugnen i cirka 15 minuter, tills den blir helt vit. Gör under tiden sås och potatismos.
- Skala potatis. Skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten.
- Mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa med en potatispress. Blanda i havredryck, iMat och margarin. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt lite muskot.
- Skala och finhacka lök. Fräs löken. Slå på matlagningsvin, spad och iMat. Koka upp. Krydda med vitpeppar och buljong. Red med maizena. Mixa eventuellt med en mixerstav.
- Servera fisken med limesås, potatismos och färggranna grönsaker.
Kockens kommentar
Genom att pressa lime över fisken startar tillagningen redan innan fisken kommer in i ugnen. Av spadet från fisken görs sedan den oemotståndligt goda limesåsen. Servera gärna med färggranna grönsaker såsom morötter och haricot verts för att bryta av mot den vita fisken och moset.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk med limesås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: