
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 400.0 gram 19%
Äpple utan skal 1.0 styck 4%
Purjolök 0.2 styck 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 40%
Sallad:
Morot 3.0 styck 7%
Russin 0.5 dl 5%
Apelsin hel 1.0 styck 5%
Apelsinjuice 1.0 msk 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 400.0 gram 16%
Kock: Kirsi, Båten förskola
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.
- Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.
- Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.
- Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.
- Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.
Kockens kommentar
Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: