Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)

Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)

Lägg till ingredienser

Barnportioner: 4

Torskfilé

400.0 

gram

Äpple utan skal

1.0 

styck

Purjolök

0.2 

styck

Salt

0.5 

tsk

Citronpeppar

1.0 

tsk

Dijonsenap ¤

0.5 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

 

Sallad:

 

Morot

3.0 

styck

Russin

0.5 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

Apelsinjuice

1.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 401 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 400.0 gram 19%

Äpple utan skal 1.0 styck 4%

Purjolök 0.2 styck 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%

Creme fraiche 2.0 dl 40%

 

Sallad:

Morot 3.0 styck 7%

Russin 0.5 dl 5%

Apelsin hel 1.0 styck 5%

Apelsinjuice 1.0 msk 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 400.0 gram 16%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.
  5. Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.
  6. Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.
  7. Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.
  8. Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.

Kockens kommentar

Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)