 
              
              Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 102
 
    
                Kcal / portion: 408
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 400.0 gram 19%
Äpple utan skal 1.0 styck 4%
Purjolök 0.2 styck 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Dijonsenap ¤ 0.5 msk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 40%
Sallad:
Morot 3.0 styck 7%
Russin 0.5 dl 5%
Apelsin hel 1.0 styck 5%
Apelsinjuice 1.0 msk 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 400.0 gram 16%
Kock: Kirsi, Båten förskola
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg fisk i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Skala kärna ur och riv äpple. Ansa och strimla purjolök.
- Ta ut fisken ur ugnen. Höj temperaturen till 220°C.
- Häll fiskspadet i en skål. Blanda med äpple, purjolök, dijonsenap och crème fraiche. Smaka av med salt och citronpeppar.
- Häll såsen över fisken och gratinera i cirka 10 minuter.
- Skala och riv morot. Skala och hacka apelsin. Blanda samman med russin. Häll över pressad citron och apelsin.
Kockens kommentar
Detta recept är ett av de godaste recepten tycker Anders på förskola Båten i Stockholm där det har tillagats och smakats av kräsna 2 till 5 åringar.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
- 
                
                    Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola 
- 
                
                    Fisk med limesåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Abborre i folieTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad gös med primörer och örtsmörTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med kräft- och fänkålsalladTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med skaldjursmosTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaostTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Vitlöksbakad torsk med grönsaksröraTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Stekt skrei (torsk) med rödvinssåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              