Brasiliansk kycklinggryta

Brasiliansk kycklinggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

400.0 

gram

Korianderfrö mald

4.0 

krm

Chilipulver

4.0 

krm

Gul lök

2.0 

styck

Margarin flytande 80%

1.0 

msk

Krossade tomater

300.0 

gram

Lantbuljong ekologisk

2.0 

tsk

Kokosflingor

0.5 

dl

Jordnötter

0.5 

dl

Apelsin (juice+kött)

1.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 28%

Korianderfrö mald 4.0 krm 0%

Chilipulver 4.0 krm 0%

Gul lök 2.0 styck 5%

Margarin flytande 80% 1.0 msk 4%

Krossade tomater 300.0 gram 3%

Lantbuljong ekologisk 2.0 tsk 0%

Kokosflingor 0.5 dl 6%

Jordnötter 0.5 dl 9%

Apelsin (juice+kött) 1.0 styck 4%

Salt och svartpeppar 0%

Ris 3.0 dl 40%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär kycklingen i bitar och lägg dem i en ugnssäker form och krydda.
  2. Skala och skiva löken och bryn den i margarinet i en gryta på medelstark värme. Tillsätt tomaterna och buljongpulvret. Låt blandningen koka upp. Häll den över kycklingen.
  3. Stek i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen nått en innertemperatur på 800 (genomstekt). Strö över kokos och jordnötter sista 5 minutrarna. Servera apelsinskivor som tillbehör.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Brasiliansk kycklinggryta