Brasiliansk kycklinggryta

Brasiliansk kycklinggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

400.0 

gram

Korianderfrö mald

4.0 

krm

Chilipulver

4.0 

krm

Gul lök

2.0 

styck

Margarin flytande 80%

1.0 

msk

Krossade tomater

300.0 

gram

Lantbuljong ekologisk

2.0 

tsk

Kokosflingor

0.5 

dl

Jordnötter

0.5 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 28%

Korianderfrö mald 4.0 krm 0%

Chilipulver 4.0 krm 0%

Gul lök 2.0 styck 5%

Margarin flytande 80% 1.0 msk 4%

Krossade tomater 300.0 gram 3%

Lantbuljong ekologisk 2.0 tsk 0%

Kokosflingor 0.5 dl 6%

Jordnötter 0.5 dl 9%

Apelsin hel 1.0 styck 4%

Salt och svartpeppar 0%

Ris 3.0 dl 40%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär kycklingen i bitar och lägg dem i en ugnssäker form och krydda.
  2. Skala och skiva löken och bryn den i margarinet i en gryta på medelstark värme. Tillsätt tomaterna och buljongpulvret. Låt blandningen koka upp. Häll den över kycklingen.
  3. Stek i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen nått en innertemperatur på 800 (genomstekt). Strö över kokos och jordnötter sista 5 minutrarna. Servera apelsinskivor som tillbehör.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Brasiliansk kycklinggryta