Vårgryta med kyckling

Vårgryta med kyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

600.0 

gram

Rödlök

2.0 

st små

Torrt vitt vin (8%)

2.0 

cl

Äppeljuice

2.0 

dl

Kycklingbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Sugar snaps

100.0 

gram

Morot liten

10.0 

styck

Rädisor

1.0 

knippe

Matfett till stekning

2.0 

msk

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Gurka

5.0 

cm

Gräslök finhackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 469 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé (Kronfågel) 600.0 gram 32%

Rödlök 2.0 st små 5%

Torrt vitt vin (8%) 2.0 cl 1%

Äppeljuice 2.0 dl 4%

Kycklingbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Vispgrädde 2.0 dl 36%

Sugar snaps 100.0 gram 2%

Morot liten 10.0 styck 8%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Matfett till stekning 2.0 msk 10%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Gurka 5.0 cm 0%

Gräslök finhackad 0%

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Skiva gurka tunt. Skala och klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfiléer i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt.
  2. Bryn kycklingen runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman cirka 10 minuter under lock.
  3. Ansa morot och rädisor. Lägg i morötterna först. Låt puttra i några minuter. Sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet.
  4. Red eventuellt med maizena. Garnera med gurka och strö över hackad gräslök. Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Vårgryta med kyckling