Indian Chicken Curry

Foto: Chef Harpal Singh

Indian Chicken Curry

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling hel utan skinn

1.0 

styck

Korianderfrön hel

2.0 

msk

Kardemummakapslar

4.0 

styck

Lagerblad

3.0 

blad

Svartpeppar hel

16.0 

styck

Kanelstång 5 cm

1.0 

styck

 

Matolja

3.0 

msk

Gul lök

3.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlökspulver

1.0 

msk

Chilipulver

1.0 

tsk

Gurkmeja mald

0.5 

tsk

Salt

2.0 

tsk

Chilifrukt grön

2.0 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Vatten

6.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Chapati flatbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om masala >

 

 

Garam masala

 

 

 

Kockskolan:

 

Om indiskt flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2560 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 680 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel utan skinn 1.0 styck 40%

Korianderfrön hel 2.0 msk 1%

Kardemummakapslar 4.0 styck 0%

Lagerblad 3.0 blad 0%

Svartpeppar hel 16.0 styck 0%

Kanelstång 5 cm 1.0 styck 0%

 

Matolja 3.0 msk 14%

Gul lök 3.0 styck 6%

Tomater 4.0 styck 3%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Vitlökspulver 1.0 msk 1%

Chilipulver 1.0 tsk 0%

Gurkmeja mald 0.5 tsk 0%

Salt 2.0 tsk 0%

Chilifrukt grön 2.0 styck 1%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Vatten 6.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 34%

Chapati flatbröd 0%

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om masala > Äts ej

Garam masala Äts ej

 

Kockskolan:

Om indiskt flatbröd > Äts ej

Tillagning

Klicka på "Harpal Singh" under bilden för att se film.

  1. Krossa kanelstången. Finskiva lök. Finhacka tomater. Riv ingefära. Skär chilifrukten i bitar. Finhacka färsk koriander. Skär kycklingen i bitar.
  2. Garam masala: Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt korianderfrön, kardemumma, svartpeppar, lagerblad och kanel. Rosta kryddorna en halv minut utan att de tar färg. Mixa till fint pulver.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Gryta: Fräs, löken i olja några minuter utan att bränna. Tillsätt tomathacket, ingefäran och vitlök. Låt småkoka cirka 5 minuter tills tomaterna är mosiga.
  5. Tillsätt kryddmixen, chilipulver, gurkmeja, salt, chilin och kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter.
  6. Tillsätt vatten så att det knappt täcker, samt korianderhacket. Låt småkoka under lock till kycklingen är genomkokt, 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Den curry vi är vana vid är så kallad engelsk curry, en garam masalainspirerad kryddblandning som är en annan liknande kryddblandning (se dito). Engelska soldater tog hem curryblandningen från Indien på 1700-talet. Indisk curry förekommer i många varianter och i landet är curry mer ett allmänt begrepp för kryddstark mat. Läs mer, klicka på ingrediens curry.

Alternativ

Chicken tikka masala

Hembakad chapati

Kreolsk gumbo

Indisk kycklinggryta

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Indian Chicken Curry