Kycklinggulasch, kycklingfrikassé

Kycklinggulasch, kycklingfrikassé

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

600.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Vatten

3.0 

dl

Fond koncentrerad

2.0 

msk

Paprikapulver

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

0.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Paprika röd-gul-grön

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Alternativt:

 

Kummin krossad

2.0 

krm

Maizena ljus

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gulasch >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om frikassé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1661 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 361 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé (Kronfågel) 600.0 gram 38%

Gul lök 2.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Fond koncentrerad 2.0 msk 3%

Paprikapulver 3.0 msk 4%

Tomatpuré konserv 0.5 dl 1%

Grädde 2.0 dl 43%

Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

 

Alternativt:

Kummin krossad 2.0 krm 1%

Maizena ljus 0%

 

Kockskolan:

Om gulasch > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (35 min )

  1. Tärna kyckling. Skala och skiva lök. Skala och finhacka eller riv vitlök. Kärna ur och grovhacka paprika.
  2. Bryn kycklingen i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta. Fräs lök mjuk tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan.
  3. Tillsätt vatten och fond. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red eventuellt av med maizena snabbredning. Servera stekt potatis eller ris till samt en sallad.

Kockens kommentar

Kyckling är ömtålig vara och bör brynas försiktigt (läs mer > Bräsera kyckling). Det finns många varianter gulasch. Om köttet inte först bräseras blir det en kokt maträtt. Se recept > Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta.

Gulasch är namn på klassisk ungersk ragu (gryta) på kött och potatis. En gulasch innehåller alltid paprikapulver och kummin. Läs mer > Om gulasch.

Frikassé är bräserat kött skuret i mindre bitar som serveras i ljus fyllig sås. Läs mer > Om frikassé.

Alternativ

Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta

Kycklingfrikassé

Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé

Kycklinggulasch, frikassé

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Kycklinggulasch, kycklingfrikassé