 
              
              Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 115
 
    
                Kcal / portion: 415
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1661 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé (Kronfågel) 600.0 gram 38%
Gul lök 2.0 styck 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Fond koncentrerad 2.0 msk 3%
Paprikapulver 3.0 msk 4%
Tomatpuré konserv 0.5 dl 1%
Grädde 2.0 dl 43%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%
Alternativt:
Kummin krossad 2.0 krm 1%
Maizena ljus 0%
Kockskolan:
Om gulasch > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om frikassé > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (35 min )
- Tärna kyckling. Skala och skiva lök. Skala och finhacka eller riv vitlök. Kärna ur och grovhacka paprika.
- Bryn kycklingen i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta. Fräs lök mjuk tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan.
- Tillsätt vatten och fond. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i cirka 5 minuter.
- Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red eventuellt av med maizena snabbredning. Servera stekt potatis eller ris till samt en sallad.
Kockens kommentar
Kyckling är ömtålig vara och bör brynas försiktigt (läs mer > Bräsera kyckling). Det finns många varianter gulasch. Om köttet inte först bräseras blir det en kokt maträtt. Se recept > Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta.Gulasch är namn på klassisk ungersk ragu (gryta) på kött och potatis. En gulasch innehåller alltid paprikapulver och kummin. Läs mer > Om gulasch.
Frikassé är bräserat kött skuret i mindre bitar som serveras i ljus fyllig sås. Läs mer > Om frikassé.
Alternativ
Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
- 
                
                    Coq au vin, fransk hönsgrytaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikasséTid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Indian Chicken CurrySvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chicken tikka masalaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤ 
- 
                
                    Kyckling Marengo, Napoleons segermåltidTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Chicken ā la KingSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kreolsk Gumbo kycklinggrytaTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Shirin polo, persisk söt hönsgrytaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Vårgryta med kycklingTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kycklinggulasch, kycklingfrikasséTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              