Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 191
 
    
                Kcal / portion: 1193
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 7160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Apelsin hel 2.0 styck 2%
Smör normalsaltat 120.0 gram 12%
Morot 3.0 styck 2%
Sötmandel skalad 2.0 dl 9%
Strösocker 3.0 dl 16%
Saffran 0.5 gram 0%
Pistaschenötter med skal 0.5 gram 0%
Långkornigt ris 5.0 dl 21%
Kycklingkött med skinn 1.0 styck 31%
Olivolja 0.5 dl 5%
Vatten 12.0 dl 0%
Gul lök 1.0 st stor 1%
Granatäpple 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Så bräseras kyckling > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Strimla apelsinskal. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet och spola.
- Skala morötter. Strimla dem 3 cm långa och cirka 3 mm breda. Strimla mandel.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i morötterna. Låt fräsa sakta utan att få färg. Tillsätt mandel, apelsinskal, saffran och socker. Värm tills sockret löst sig. Lägg på ett lock. Ställ åt sidan.
- Stycka kyckling i 8 delar. Skala lök och dela i kvartar. Fräs kycklingen i en gryta. Häll av fettet. Lägg ner kycklingen igen i botten. Lägg på löken. Sprid ut ris ovanpå varvat med morotsblandning. Slå på vatten. Lägg på ett tättslutande lock. Koka tills ris och kyckling känns klart, cirka 25 minuter.
- Lägg upp riset på ett fat. Tag bort bröstbenen från kycklingbröstet. Lägg upp kycklingen. Garnera med pistagemandel och granatäpple.
Kockens kommentar
Detta är en söt (shirin = söt) kycklingrätt som härstammar från Iran. Om du vill kan du minska på sockret men det står inte fel, det ska vara så mycket socker. Det finns många varianter på Shirin Polo.
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Shirin polo, persisk söt hönsgryta
- 
                
                    Coq au vin, fransk hönsgrytaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikasséTid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Indian Chicken CurrySvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chicken tikka masalaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤ 
- 
                
                    Kyckling Marengo, Napoleons segermåltidTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Chicken ā la KingSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kreolsk Gumbo kycklinggrytaTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Shirin polo, persisk söt hönsgrytaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Vårgryta med kycklingTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kycklinggulasch, kycklingfrikasséTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              