Bli medlem (gratis)
Chicken ā la King
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Champinjoner 200.0 gram 2%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Hönsbuljong avfettad 3.0 dl 1%
Äggula 1.0 styck 2%
Mellangrädde 1.0 dl 12%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 40%
Kockskolan:
Bräsera/frikassera fågel > Äts ej
Om poule au pot > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan x3
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Kärna ur och strimla paprika. Dela svampen i bitar. Skär filéerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
- Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong under omrörning. Låt koka cirka 3 minuter.
- Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Utmärkt restmatsrätt. Kokt, stekt och grillad kyckling kan användas. Tidigare tillagad kyckling bryns inte, utan värms upp i såsen. Kalkon och annan fågel kan ersätta kycklingen. Rätten är troligtvis av engelskt ursprung från slutet av 1800-talet. Då fanns Chicken ā la Keen namngiven efter Foxhall Parker Keene ("the best amateur gentleman sportsman of his time"). En annan version är att rätten skapades på Claridges Hotel i London och uppkallad efter Foxhalls far James R. Keene. Det finns för övrigt fler som gör anspråk på rättens uppkomst.Fler recept inom Bräserad kyckling, gryta
Liknande recept som Chicken ā la King
-
Coq au vin, klassisk fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Allt i ett höstgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan