Chicken ā la King

Foto: Arla ¤

Chicken ā la King

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Champinjoner

200.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Hönsbuljong avfettad

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Äggula

1.0 

styck

Mellangrädde

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Champinjoner 200.0 gram 2%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Hönsbuljong avfettad 3.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Mellangrädde 1.0 dl 12%

Smör till stekning 2.0 msk 9%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 40%

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

Tillagning

  1. Kärna ur och strimla paprika. Dela svampen i bitar. Skär filéerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs kycklingen lätt i smör i en stekpanna.
  3. Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong under omrörning. Låt koka cirka 3 minuter.
  4. Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Utmärkt restmatsrätt. Kokt, stekt och grillad kyckling kan användas. Tidigare tillagad kyckling bryns inte, utan värms upp i såsen. Kalkon och annan fågel kan ersätta kycklingen. Rätten är troligtvis av engelskt ursprung från slutet av 1800-talet. Då fanns Chicken ā la Keen namngiven efter Foxhall Parker Keene ("the best amateur gentleman sportsman of his time"). En annan version är att rätten skapades på Claridges Hotel i London och uppkallad efter Foxhalls far James R. Keene. Det finns för övrigt fler som gör anspråk på rättens uppkomst.

Alternativ

coq au vin

Allt i en hönsgryta

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Chicken ā la King