Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Champinjoner 200.0 gram 2%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Hönsbuljong avfettad 3.0 dl 1%
Äggula 1.0 styck 2%
Mellangrädde 1.0 dl 12%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 40%
Kockskolan:
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Kärna ur och strimla paprika. Dela svampen i bitar. Skär filéerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
- Fräs kycklingen lätt i smör i en stekpanna.
- Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong under omrörning. Låt koka cirka 3 minuter.
- Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Utmärkt restmatsrätt. Kokt, stekt och grillad kyckling kan användas. Tidigare tillagad kyckling bryns inte, utan värms upp i såsen. Kalkon och annan fågel kan ersätta kycklingen. Rätten är troligtvis av engelskt ursprung från slutet av 1800-talet. Då fanns Chicken ā la Keen namngiven efter Foxhall Parker Keene ("the best amateur gentleman sportsman of his time"). En annan version är att rätten skapades på Claridges Hotel i London och uppkallad efter Foxhalls far James R. Keene. Det finns för övrigt fler som gör anspråk på rättens uppkomst.Alternativ
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Chicken ā la King
-
Coq au vin, fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken tikka masala
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel