Kreolsk Gumbo kycklinggryta

Kreolsk Gumbo kycklinggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinginnerfilé

350.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Kummin hel

0.5 

tsk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Skinka rökt skivad

75.0 

gram

Vatten

9.0 

dl

Fond koncentrerad

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.5 

msk

Majskorn kokt konserv

0.8 

burk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillval:

 

Vispad grädde

 

 

Creme fraiche

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kreolköket >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 432 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinginnerfilé 350.0 gram 34%

Gul lök 2.0 styck 10%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Chilifrukt röd 1.0 styck 1%

Kummin hel 0.5 tsk 0%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Skinka rökt skivad 75.0 gram 10%

Vatten 9.0 dl 0%

Fond koncentrerad 3.0 msk 6%

Tomatpuré konserv 1.5 msk 1%

Majskorn kokt konserv 0.8 burk 19%

Smör till stekning 2.0 msk 18%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillval:

Vispad grädde 0%

Creme fraiche 0%

 

Kockskolan:

Om kreolköket > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pepparfrukt. Ta bort kärnor och hacka fint. Fräs tillsammans med lök och vitlök i en panna med smör i någon minut. Lägg över i en gryta.
  2. Tärna skinka. Stek kycklinginnerfilé lätt med tärnad rökt skinka. Krydda väl med salt, peppar, oregano och krossad kummin. Lägg över i grytan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt puttra samman i cirka 10 minuter.
  3. Rör ner majskorn. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas. Späd eventuellt med mer buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till. Smaklig måltid!
  4. Tips! Tillsätt grädde för rundare smak eller servera en klick creme fraiche till.

Kockens kommentar

Gumbo är en klassisk rätt från det kreolska köket i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.

Alternativ

Indisk chicken curry

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Kreolsk Gumbo kycklinggryta