Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2560 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel utan skinn 1.0 styck 40%
Korianderfrön hel 2.0 msk 1%
Kardemummakapslar 4.0 styck 0%
Lagerblad 3.0 blad 0%
Svartpeppar hel 16.0 styck 0%
Kanelstång 5 cm 1.0 styck 0%
Matolja 3.0 msk 14%
Gul lök 3.0 styck 6%
Tomater 4.0 styck 3%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Vitlökspulver 1.0 msk 1%
Chilipulver 1.0 tsk 0%
Gurkmeja mald 0.5 tsk 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Chilifrukt grön 2.0 styck 1%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Vatten 6.0 dl 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 34%
Kockskolan:
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om masala > Äts ej
Garam masala Äts ej
Kockskolan:
Om indiskt flatbröd > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Klicka på "Harpal Singh" under bilden för att se film.
- Krossa kanelstången. Finskiva lök. Finhacka tomater. Riv ingefära. Skär chilifrukten i bitar. Finhacka färsk koriander. Skär kycklingen i bitar.
- Garam masala: Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt korianderfrön, kardemumma, svartpeppar, lagerblad och kanel. Rosta kryddorna en halv minut utan att de tar färg. Mixa till fint pulver.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Gryta: Fräs, löken i olja några minuter utan att bränna. Tillsätt tomathacket, ingefäran och vitlök. Låt småkoka cirka 5 minuter tills tomaterna är mosiga.
- Tillsätt kryddmixen, chilipulver, gurkmeja, salt, chilin och kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter.
- Tillsätt vatten så att det knappt täcker, samt korianderhacket. Låt småkoka under lock till kycklingen är genomkokt, 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Den curry vi är vana vid är så kallad engelsk curry, en garam masalainspirerad kryddblandning som är en annan liknande kryddblandning (se dito). Engelska soldater tog hem curryblandningen från Indien på 1700-talet. Indisk curry förekommer i många varianter och i landet är curry mer ett allmänt begrepp för kryddstark mat. Läs mer, klicka på ingrediens curry.Alternativ
Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤
Liknande recept som Indian Chicken Curry
-
Coq au vin, fransk hönsgryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Indian Chicken Curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken tikka masala
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Santa Maria ¤
-
Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken ā la King
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Shirin polo, persisk söt hönsgryta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårgryta med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel