Köttfärsbiff med morotsmos och potatis

Köttfärsbiff med morotsmos och potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Morot

3.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Svartpeppar

1.0 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Mineralsalt

0.5 

tsk

Rapsolja

1.0 

msk

Margarin flytande 80%

1.5 

msk

 

Morotsmos

 

 

 

Morot

4.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Mineralsalt

0.5 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Rapsolja

2.0 

msk

Vitvinsvinäger

3.0 

msk

 

Höstpytt

 

 

 

Champinjoner

320.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Zucchini

1.0 

st stor

Rapsolja

1.0 

msk

Mineralsalt

0.5 

tsk

Lingon torrfrysta

1.5 

dl

Timjan

 

 

Vitpeppar

 

 

 

Potatis

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2697 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 717 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 27%

Morot 3.0 styck 4%

Ägg 2.0 styck 5%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Margarin flytande 80% 1.5 msk 5%

 

Morotsmos 

Morot 4.0 styck 6%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Rapsolja 2.0 msk 8%

Vitvinsvinäger 3.0 msk 0%

 

Höstpytt 

Champinjoner 320.0 gram 3%

Purjolök 0.5 styck 1%

Zucchini 1.0 st stor 2%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Lingon torrfrysta 1.5 dl 2%

Timjan 0%

Vitpeppar 0%

 

Potatis 10.0 styck 25%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skala och koka potatis.
  2. Morotsmos: Skala och koka morötter. Dela chili. Ta ut kärnor och de vita väggarna.
  3. Lägg morötterna, chilin, vitlök, salt, spiskummin, paprikapulver, rapsolja och vinäger i en matberedare. Mixa till ett slätt mos. För en lösare konsistens tillsätt hett vatten.
  4. Köttfärsbiffar: Skala och riv morötter. Blanda med nötfärs, ägg och kryddor. Rör ner rapsolja. Forma till biffar (2 per portion). Stek biffarna i margarin på medelvärme. Cirka 5 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
  5. Dela svamp i bitar. Strimla purjolök. Skär zucchini i tärningar.
  6. Stek svampen i rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt zucchini. Stek ytterligare 3 minuter. Blanda ner purjolök. Låt det bli varmt. Salta och peppra. Strö över timjan och lingon.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Köttfärsbiff med morotsmos och potatis