Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 176
 
    
                Kcal / portion: 943
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfärs 0.8 kilo 51%
Mjölk 4.0 dl 6%
Salt 3.0 tsk 0%
Potatismjöl 4.0 msk 4%
Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%
Muskot riven 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Mjölk 2.0 dl 3%
Smör normalsaltat 4.0 msk 10%
Salt 0%
Lingonsylt konserverad 2.0 dl 9%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Färs och mjölk bör ha samma temperatur. Förvara därför mjölk och färs i kylskåp innan tillagning.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten.
- Blanda färs med salt och 2/3 av mjölken. Rör om tills färsen absorberat det mesta av mjölken. Tillsätt potatismjöl, resten av mjölken och kryddor. Forma till små biffar. 
- Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de har fått fin färg runt om. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i biffarna och låt sjuda i cirka 5 minuter. 
- Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i mjölk, smör och salt.
Kockens kommentar
Medisterkaker är klassisk norsk julmat, som förr lagades till dagen före. Medister kommer från det tyska ordet met, som betyder svinkött eller hackat fläskkött. Jämför medisterkorv.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
- 
                
                    Biff ā la Lindström, originaletTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Biff ā la Lindström, ā la PetterTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalvjärpe originalTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Persiljejärpar med svampsåsTid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pannbiff med lökTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gammaldags pannbiffTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Medisterkaker, norska fläskfärsbiffarTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsåsTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Corned Beef Hash - potatismos med köttTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              