Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfärs 0.8 kilo 51%
Mjölk 4.0 dl 6%
Salt 3.0 tsk 0%
Potatismjöl 4.0 msk 4%
Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%
Muskot riven 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Mjölk 2.0 dl 3%
Smör normalsaltat 4.0 msk 10%
Salt 0%
Lingonsylt konserverad 2.0 dl 9%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Färs och mjölk bör ha samma temperatur. Förvara därför mjölk och färs i kylskåp innan tillagning.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten.
- Blanda färs med salt och 2/3 av mjölken. Rör om tills färsen absorberat det mesta av mjölken. Tillsätt potatismjöl, resten av mjölken och kryddor. Forma till små biffar.
- Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de har fått fin färg runt om. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i biffarna och låt sjuda i cirka 5 minuter.
- Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i mjölk, smör och salt.
Kockens kommentar
Medisterkaker är klassisk norsk julmat, som förr lagades till dagen före. Medister kommer från det tyska ordet met, som betyder svinkött eller hackat fläskkött. Jämför medisterkorv.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan