Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2888 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 700.0 gram 47%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Vichyvatten 2.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Matfett till stekning 50.0 gram 13%
Tillbehör:
Gul lök 2.0 styck 4%
Potatis 800.0 gram 19%
Mjölk 1.0 dl 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 13%
Inlagd färsk gurka 100.0 gram 1%
Lingonsylt? 0%
Kockskolan:
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.
- Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma runda, tillplattade biffar.
- Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.
- Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
- Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.
- Deglasera (vispa ur) pannan med lite hett vatten eller buljong. Häll detta över de färdiga biffarna.
- Mosa potatisen med en stor klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Gammaldags pannbiff
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan