
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 770

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 35%
Ägg 2.0 styck 4%
Rödbetor inlagda 150.0 gram 3%
Kapris 0.5 dl 0%
Rapsolja till stekning 2.0 msk 8%
Sås:
Creme fraiche 0.5 dl 5%
Senap skånsk 100.0 gram 5%
Honung 2.5 msk 6%
Salsa:
Krossade tomater 250.0 gram 2%
Chilisås tomat 1.0 dl 3%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Majskorn frysta 100.0 gram 3%
Bladpersilja 1.0 knippe 0%
Potatis 0.8 kilo 17%
Tillbehör:
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Honungssenap: Koka upp crčme fraiche. Ta av från plattan och tillsätt skånsk senap och honung. Låt kallna.
- Tomatsalsa: Häll krossade tomater, chilisås, kycklingfond och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i rödlök, majs och persilja i salsan innan servering. Salsan kan serveras kall, ljummen eller varm.
- Koka potatis.
- Sätt ugnen på 130°C.
- Tärna rödbetor. Blanda nötfärs, ägg, rödbetor och kapris. Smaka av med salt och peppar.
- Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i olja och baka sedan i ugnen cirka 12 minuter tills biffarna är genomstekta.
- Garnera gärna med mangoldskott och servera med potatis.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan