För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Rödbetor inlagda

150.0 

gram

Kapris

0.5 

dl

Rapsolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås:

 

Creme fraiche

0.5 

dl

Senap skånsk

100.0 

gram

Honung

2.5 

msk

 

Salsa:

 

Krossade tomater

250.0 

gram

Chilisås tomat

1.0 

dl

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rödlök

1.0 

styck

Majskorn frysta

100.0 

gram

Bladpersilja

1.0 

knippe

Salt och svartpeppar

 

 

 

Potatis

0.8 

kilo

Mangoldskott

 

 

Tillbehör:

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 770

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 575 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 35%

Ägg 2.0 styck 5%

Rödbetor inlagda 150.0 gram 3%

Kapris 0.5 dl 0%

Rapsolja till stekning 2.0 msk 8%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås:

Creme fraiche 0.5 dl 5%

Senap skånsk 100.0 gram 5%

Honung 2.5 msk 6%

 

Salsa:

Krossade tomater 250.0 gram 2%

Chilisås tomat 1.0 dl 3%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rödlök 1.0 styck 2%

Majskorn frysta 100.0 gram 3%

Bladpersilja 1.0 knippe 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Potatis 0.8 kilo 17%

Mangoldskott %

Tillbehör:
Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (40 min )

  1. Honungssenap: Koka upp crčme fraiche. Ta av från plattan och tillsätt skånsk senap och honung. Låt kallna.
  2. Tomatsalsa: Häll krossade tomater, chilisås, kycklingfond och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i rödlök, majs och persilja i salsan innan servering. Salsan kan serveras kall, ljummen eller varm.
  3. Koka potatis.
  4. Sätt ugnen på 130°C.
  5. Tärna rödbetor. Blanda nötfärs, ägg, rödbetor och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  6. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i olja och baka sedan i ugnen cirka 12 minuter tills biffarna är genomstekta.
  7. Garnera gärna med mangoldskott och servera med potatis.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa