Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

500.0 

gram

Ströbröd

4.0 

msk

Mjölk

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Gul lök hackad

2.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

dl

Salt

1.5 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Sås:

 

Vatten

1.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Grädde

1.0 

dl

Steksky

 

 

 

Tillbehör:

 

Karotter

300.0 

gram

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

1.0 

dl

Vinbärsgelé

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om järpar >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Two Vineyards Malbec

Smakrikt rött vin
Pris: 225 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 698

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2791 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 500.0 gram 34%

Ströbröd 4.0 msk 5%

Mjölk 1.5 dl 3%

Ägg 1.0 styck 2%

Gul lök hackad 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Salt 1.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

 

Sås:

Vatten 1.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Grädde 1.0 dl 13%

Steksky 0%

 

Tillbehör:

Karotter 300.0 gram 3%

Potatis 0.8 kilo 19%

Mjölk 1.0 dl 2%

Vinbärsgelé 1.0 dl 12%

 

Kockskolan:

Om järpar > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Hacka persilja. Skala och hacka lök. Skala karotter.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Blanda färs, salt, peppar, lök, persilja och ägg. Blanda ordentligt. Forma korvar med fuktade händer. 
  4. Hetta upp mafett i panna på medelhög värme. Bryn ruladerna runt om.
  5. Sås: Tillsätt vatten, fond och grädde i pannan. Efterstek under lock på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka karotterna 5-10 minuter.
  7. Mosa potatis med lite mjölk, salt, peppar.

Kockens kommentar

"Riktiga" järpar lagas egentligen på kalvfärs. Detta är en billigare variant, men väl så god. Karotter = små morötter, läs mer > klicka på ingrediensen.

Alternativ

Persiljejärpar

Potatismos

Heminlagd ättiksgurka

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås