För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannbiff med lök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

600.0 

gram

Ströbröd

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Peppar

2.0 

krm

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Gul lök

3.0 

st stora

Potatis

800.0 

gram

Lingonsylt konserverad

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 585 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 600.0 gram 36%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Vatten 2.0 dl 0%

Äggula 2.0 styck 3%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Salt 2.0 tsk 0%

Peppar 2.0 krm 0%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Gul lök 3.0 st stora 7%

Potatis 800.0 gram 17%

Lingonsylt konserverad 4.0 dl 21%

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond. Blanda väl. Färsen skall vara ganska fast. Forma portionsbiffar.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  3. Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd eventuellt med vätska för att inte koka torrt.
  4. Stek biffarna i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta. Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.

Kockens kommentar

Biffarna kan också efterstekas i ugn på 180°C i cirka 10 minuter. Detta är klassisk husmanskost. "Klassikerna" brukar dock vilja ha löken mer bränd.

Passar till

Grönsallad

Rotsellerisallad

Pressad potatis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Pannbiff med lök