Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 71

GBR (GI) / port: 0
Recept: 283 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 300.0 gram 27%
Majonnäs äkta 2.0 msk 71%
Citronjuice 1.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa och strimla rotsellerin.
- Blanda med majonnäs och citronsaft.
- Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
Rotselleri kanske man inte spontant tänker på att man kan äta rå. Det är dock ett utmärkt tillbehör till allehanda mat och passar också väl in i sallader av olika slag.
Alteernativ
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rotsellerisallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan