Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 100
 
    
                Kcal / portion: 71
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 283 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 300.0 gram 27%
Majonnäs äkta 2.0 msk 71%
Citronjuice 1.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa och strimla rotsellerin.
- Blanda med majonnäs och citronsaft.
- Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
Rotselleri kanske man inte spontant tänker på att man kan äta rå. Det är dock ett utmärkt tillbehör till allehanda mat och passar också väl in i sallader av olika slag.
Alteernativ
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rotsellerisallad
- 
                
                    Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssalladTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grönkålssallad på blå kongo med äpple och fetaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Lätt rödkålssalladTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    RödkålssalladTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Skånsk brunkål av vitkålTid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    RotfruktssalladTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    RotsellerisalladTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålssallad med valnötter till matenTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              