Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 19

Kcal / portion: 23

GBR (GI) / port: 0
Recept: 272 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Salladskål 1.0 kilo 72%
Havssalt 1.0 dl 0%
Vatten 4.0 dl 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 6%
Sambal oelekpasta } 2.0 msk 7%
Strösocker 0.5 msk 10%
Fisksås } 0.5 msk 1%
Kockskolan:
Om chilipasta > Äts ej
Om kimchi > Äts ej
Om sallader > Äts ej
Om kål > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 144 tim )
- Dela salladkål i kvartar. Blanda salt och vatten. Lägg kålen i en trång bunke. Häll över saltblandningen. Lägg på en tyngd. Låt stå över natten.
Häll av vattnet. Spola bort eventuellt överblivet salt.
Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda vitlök, ingefära, sambal oelek, socker och fisksås. Använd handskar eller tvätta händerna extremt noga. Tryck in kålen i kryddblandningen. Täck över. Låt stå framme över natten.
Ställ in i kylskåp i 4-5 dagar. Servera till all koreansk mat.
Kockens kommentar
Kimchi är en klassisk koreansk sidorätt (bancha) av surade grönsaker serverad till kött och annan mat, till exempel till Bulgogi (se dito recept). Det finns hundratals varianter, vanligast är surad salladskål (baechu). Kimchi kan vara huvudingrediens i grytor (kimchi jjigae) eller soppa (kimchi bokkeumbap). Kimchi är Koreas nationalrätt omtalad för över 2000 år sedan. Det finns 187 olika officiella varianter registrerade. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas.Passar till
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan