För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Salladskål

1.0 

kilo

Havssalt

1.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Sambal oelekpasta }

2.0 

msk

Strösocker

0.5 

msk

Fisksås }

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Om kimchi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 19

Kcal / portion: 23

GBR (GI) / port: 0

Recept: 272 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Salladskål 1.0 kilo 72%

Havssalt 1.0 dl 0%

Vatten 4.0 dl 0%

Ingefära färskriven 1.0 msk 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 6%

Sambal oelekpasta } 2.0 msk 7%

Strösocker 0.5 msk 10%

Fisksås } 0.5 msk 1%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Om kimchi > Äts ej

Tillagning (30 min + 144 tim )

  1. Dela salladkål i kvartar. Blanda salt och vatten. Lägg kålen i en trång bunke. Häll över saltblandningen. Lägg på en tyngd. Låt stå över natten.
  2. Häll av vattnet. Spola bort eventuellt överblivet salt.

  3. Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda vitlök, ingefära, sambal oelek, socker och fisksås. Använd handskar eller tvätta händerna extremt noga. Tryck in kålen i kryddblandningen. Täck över. Låt stå framme över natten.

  4. Ställ in i kylskåp i 4-5 dagar. Servera till all koreansk mat.

Kockens kommentar

Kimchi är en klassisk koreansk sidorätt (bancha) av surade grönsaker serverad till kött och annan mat, till exempel till Bulgogi (se dito recept). Det finns hundratals varianter, vanligast är surad salladskål (baechu). Kimchi kan vara huvudingrediens i grytor (kimchi jjigae) eller soppa (kimchi bokkeumbap). Kimchi är Koreas nationalrätt omtalad för över 2000 år sedan. Det finns 187 olika officiella varianter registrerade. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas.

Passar till

Bulgogi

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kålsallader

Liknande recept som Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)