Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1687 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 7%
Russin 2.0 dl 20%
Apelsin hel 1.0 styck 5%
Valnötskärnor 100.0 gram 40%
Olivolja 2.0 msk 13%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Strimla rödkål tunt. Riv skal från apelsin. Grovhacka valnötter. Blanda alla ingredienserna.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.
- Stek salladen i omgångar på medellåg värme tills kålen mjuknat. Salta lätt.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rödkålssallad med valnötter till maten
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan