Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

100.0 

gram

Rödbeta

2.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Majonnäs äkta

3.0 

msk

Citronjuice

2.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 143

GBR (GI) / port: 1

Recept: 574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 164 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 13%

Rotselleri 100.0 gram 4%

Rödbeta 2.0 styck 17%

Äpple utan skal 1.0 styck 11%

Majonnäs äkta 3.0 msk 53%

Citronjuice 2.0 msk 2%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Ansa och strimla eller hacka rotsaker. Skala och kärna ut äpplen.
  2. Blanda genast äpplenhacket med citron och majonnäs så att det inte mörknar. Tillsätt rotsakerna.
  3. Mal svartpeppar över.

Kockens kommentar

Blanda friskt olika rotsaker efter tillgång. Blanda gärna med någon frukt och/eller strimlad vitkål. Purjolök passar också. Även lite hårdost. I stället för majonnäs kan man blanda med någon dressing (olja+vinäger), eller anväda crème fraiche eller gräddfil. 

Alternativ

Rotsellerisallad

Kålsallad

Coleslaw

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rotfruktssallad