Lätt rödkålssallad

Lätt rödkålssallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Rödkål ansad

140.0 

gram

Apelsin hel

1.0 

st liten

Hasselnötter hackade

1.0 

msk

Valnötter hackade

1.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Vinäger

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0

Recept: 457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 140.0 gram 9%

Apelsin hel 1.0 st liten 11%

Hasselnötter hackade 1.0 msk 11%

Valnötter hackade 1.0 msk 15%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 52%

Vinäger 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Kock: Tina Nordström

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (35 min )

  1. Rosta hackade hasselnötter.
  2. Strimla rödkålen med osthyvel eller en mandolin. Skala apelsinen med kniv så att de vita ytterhinnorna skärs bort. Skiva apelsinen och skär skivorna i kvartar.
  3. Blanda allt med hasselnötter och grovhackade valnötter. Ringla över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar ur kvarn.
  4. Låt gärna salladen stå en liten stund innan den ska ätas.

Kockens kommentar

Gott till skinka och köttbullar.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Lätt rödkålssallad