
Lätt rödkålssallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0
Recept: 457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 140.0 gram 9%
Apelsin hel 1.0 st liten 11%
Hasselnötter hackade 1.0 msk 11%
Valnötter hackade 1.0 msk 15%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 52%
Vinäger 1.0 msk 1%
Kock: Tina Nordström
Uppdragsgivare: Citygross
Tillagning (35 min )
- Rosta hackade hasselnötter.
- Strimla rödkålen med osthyvel eller en mandolin. Skala apelsinen med kniv så att de vita ytterhinnorna skärs bort. Skiva apelsinen och skär skivorna i kvartar.
- Blanda allt med hasselnötter och grovhackade valnötter. Ringla över olja och vinäger och smaka av med salt och peppar ur kvarn.
- Låt gärna salladen stå en liten stund innan den ska ätas.
Kockens kommentar
Gott till skinka och köttbullar.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Lätt rödkålssallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan