Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 7%
Apelsin hel 2.0 styck 9%
Paranötskärnor 100.0 gram 40%
Dadlar 6.0 styck 8%
Olivolja 0.8 dl 33%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Strimla kål. Blanda med salt, peppar, olja och vinäger. Låt stå i 10 minuter.
- Skala och filea apelsiner (skär bort hinnan på klyftorna). Krama ur hinnorna som blir kvar ner i kålblandningen. Grovhacka nötter. Dela dadlar och ta ur kärnorna.
- Blanda allt och smaka av. Lägg upp och servera.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan