Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Rödkål ansad

400.0 

gram

Apelsin hel

2.0 

styck

Paranötskärnor

100.0 

gram

Dadlar

6.0 

styck

Olivolja

0.8 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 196 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 400.0 gram 7%

Apelsin hel 2.0 styck 9%

Paranötskärnor 100.0 gram 40%

Dadlar 6.0 styck 8%

Olivolja 0.8 dl 33%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Strimla kål. Blanda med salt, peppar, olja och vinäger. Låt stå i 10 minuter.
  2. Skala och filea apelsiner (skär bort hinnan på klyftorna). Krama ur hinnorna som blir kvar ner i kålblandningen. Grovhacka nötter. Dela dadlar och ta ur kärnorna.
  3. Blanda allt och smaka av. Lägg upp och servera.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin