Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Äpple syrligt

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Valnötskärnor

30.0 

gram

 

Vinägrett:

 

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

0.5 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Olivolja

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 1

Recept: 923 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 157 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 0.2 huvud 10%

Äpple syrligt 1.0 styck 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Valnötskärnor 30.0 gram 22%

 

Vinägrett:

Majonnäs äkta 0.5 dl 37%

Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 3%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 tsk 2%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Olivolja 1.5 msk 18%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kål > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skär bort den grova rotdelen på kål. Strimla kålen fint t.ex. med osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration och finhacka resten. Skär selleri i tunna skivor. Hacka nötter.
  2. Blanda ingredienserna.
  3. Rör samman ingredienser till vinägrett väl. Salta och peppra.
  4. Blanda sallad med vinägrett. Toppa med äppelskivor. Täck över och ställ kallt helst i 12 timmar.

Kockens kommentar

Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl.

Alternativ

Vitkålssallad

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad