Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 72
 
    
                Kcal / portion: 161
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.3 huvud 22%
Morot stor 1.0 styck 8%
Gul lök 0.5 st stor 5%
Dressing:
Majonnäs äkta 0.5 dl 53%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%
el. gräddfil 0%
Vinäger 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär bort den grova stockdelen på kålen. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Grovriv morot, grovhacka lök. Blanda.
- Rör samman yoghurt eller gräddfil med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda dressing med sallad. Täck över och ställ kallt. Helst över natt.
Kockens kommentar
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw.
Passar till
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Vitkålssallad
- 
                
                    Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssalladTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grönkålssallad på blå kongo med äpple och fetaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Lätt rödkålssalladTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    RödkålssalladTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Skånsk brunkål av vitkålTid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    RotfruktssalladTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    RotsellerisalladTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålssallad med valnötter till matenTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              