Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 1
Recept: 644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.3 huvud 22%
Morot stor 1.0 styck 8%
Gul lök 0.5 st stor 5%
Dressing:
Majonnäs äkta 0.5 dl 53%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%
el. gräddfil 0%
Vinäger 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär bort den grova stockdelen på kålen. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Grovriv morot, grovhacka lök. Blanda.
- Rör samman yoghurt eller gräddfil med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda dressing med sallad. Täck över och ställ kallt. Helst över natt.
Kockens kommentar
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw.
Passar till
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Vitkålssallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan