Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

0.3 

huvud

Morot stor

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

st stor

 

Dressing:

 

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

el. gräddfil

 

 

Vinäger

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 1

Recept: 644 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 223 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 0.3 huvud 22%

Morot stor 1.0 styck 8%

Gul lök 0.5 st stor 5%

 

Dressing:

Majonnäs äkta 0.5 dl 53%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%

el. gräddfil 0%

Vinäger 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om kål > Äts ej

 

Kockskolan:

Om kål > Äts ej

Om sallader > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort den grova stockdelen på kålen. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Grovriv morot, grovhacka lök. Blanda.
  2. Rör samman yoghurt eller gräddfil med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda dressing med sallad. Täck över och ställ kallt.  Helst över natt.

Kockens kommentar

Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw.

Passar till

Revbensspjäll

Alt: Coleslaw

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Vitkålssallad