Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 116
 
    
                Kcal / portion: 800
 
    
                GBR (GI) / port: 20
Recept: 3200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 51%
Fettreduktion -80.0 gram -22%
Om fettreduktion > Äts ej
Barbercuesås tjock, söt 2.0 dl 14%
Salt 0%
Coleslaw:
Vitkål ansad 0.2 huvud 4%
Morot stor 1.0 styck 2%
Majonnäs äkta 0.5 dl 11%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 st stora 38%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Så lagas huvudkål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barberquesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar. 
- Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.
- Dag 2: Sätt ugn på 225°C.
- Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis. 
- Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
- Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
- Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt. Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.
Kockens kommentar
I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak. Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man micra.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 
Passar till
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
- 
                
                    Kokta tjocka revbensspjäll med rotsakerTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasåsTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompottTid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki 
- 
                
                    Ugnslagade spareribs, tunna revbenTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revbenTid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchiTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurtTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatisTid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kambenTid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              