Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2108 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 800.0 gram 62%
Fettreduktion -40.0 gram -17%
Om fettreduktion > Äts ej
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Blekselleri 3.0 stjälkar Äts ej
Morot 2.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Vatten 1.0 liter Äts ej
Tillbehör:
Morot 2.0 styck 4%
Rotselleri 200.0 gram 2%
Kålrot 1.0 st liten 7%
Palsternacka 2.0 styck 7%
Grädde 2.0 dl 34%
Maizena ljus 0%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Skala lök och morötter. Skär lök, selleri och morötter i mindre bitar.
- Lägg revbenen i en kastrull. Spola med lite kallt vatten i 5 minuter.
- Lägg i grönsakerna. Fyll upp med vatten så det täcker. Sätt på spisen. Koka upp. Koka tills köttet känns mört, 2-3 timmar. Ta upp köttet. Sila vätskan.
- Tillbehör: Skala alla rotsaker och skär i bitar. Koka i buljongen från revbenen. Slå i grädde. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.
Kockens kommentar
Revbensspjäll är bra för man får väldigt mycket smak för lite pengar, lägg till rotsaker som inte kostar något och så gott blir det här en trevlig middag.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan