Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker

Lägg till ingredienser

Portioner: 3

Revbensspjäll tjocka

800.0 

gram

Fettreduktion

-40.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Gul lök

2.0 

styck

Blekselleri

3.0 

stjälkar

Morot

2.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Vatten

1.0 

liter

 

Tillbehör:

 

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

200.0 

gram

Kålrot

1.0 

st liten

Palsternacka

2.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2108 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 506 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 800.0 gram 62%

Fettreduktion -40.0 gram -17%

Om fettreduktion > Äts ej

Gul lök 2.0 styck Äts ej

Blekselleri 3.0 stjälkar Äts ej

Morot 2.0 styck Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Vatten 1.0 liter Äts ej

 

Tillbehör:

Morot 2.0 styck 4%

Rotselleri 200.0 gram 2%

Kålrot 1.0 st liten 7%

Palsternacka 2.0 styck 7%

Grädde 2.0 dl 34%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Skala lök och morötter. Skär lök, selleri och morötter i mindre bitar.
  2. Lägg revbenen i en kastrull. Spola med lite kallt vatten i 5 minuter.
  3. Lägg i grönsakerna. Fyll upp med vatten så det täcker. Sätt på spisen. Koka upp. Koka tills köttet känns mört, 2-3 timmar. Ta upp köttet. Sila vätskan.
  4. Tillbehör: Skala alla rotsaker och skär i bitar. Koka i buljongen från revbenen. Slå i grädde. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

Kockens kommentar

Revbensspjäll är bra för man får väldigt mycket smak för lite pengar, lägg till rotsaker som inte kostar något och så gott blir det här en trevlig middag.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker