Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Revbensspjäll tunna 1.0 styck 71%
Fettreduktion -60.0 gram -23%
Glaze:
Ketchup 0.5 dl 3%
Söt/sweet chilisås 0.5 dl 5%
Sojasås 0.5 dl 1%
Ostronsås } 0.5 msk 0%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 37%
Kimchi (surkål) 200.0 gram 5%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Om fettreduktion > Äts ej
Om kimchi > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Glaze: Finhacka chili. Blanda ketchup, soja, ostronsås, sweet chilisås och chili till en glaze. Pensla på köttet.
- Ugnslaga: Sätt in i ugnen 1-1,5 timmar. Tag ut och pensla med glaze några gånger.
- Koka samtidigt ris enligt anvisning på förpackning.
- Servera med kimchi.
Kockens kommentar
Läs mer om kimchi, klicka på ingrediensen. Hemlagad kimchi, se recept via länk nedan.Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Alternativ
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan