Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kamben gris

1.3 

kilo

Fettreduktion

-80.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Grillolja tunn

0.5 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Ångkokare >

 

 

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

4.0 

styck

Aromsmör ¤

150.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Touriga Naçional

Smakrikt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 294

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1175 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 30%

Fett: 9%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Kamben gris 1.3 kilo 160%

Fettreduktion -80.0 gram -60%

Om fettreduktion > Äts ej

Grillolja tunn 0.5 dl Äts ej

Strösocker 1.0 msk Äts ej

Ångkokare > Äts ej

 

Tillbehör:

Bakpotatis 4.0 styck Äts ej

Aromsmör ¤ 150.0 gram Äts ej

Grönsallad 200.0 gram Äts ej

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen till 225°C.
  2. Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Baka i minst 1,5 timme, upp till 4 timmar. Läs mer i recept Bakad potatis.
  3. Koka upp vatten. Ångkoka köttet i 1,5 timme (köttet bör ligga ovanför vattenytan).
  4. Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Potatisen kan ligga kvar.  
  5. Tillsätt lite socker till grilloljan. Ta ur köttet ur kastrullen, torka av det med en handduk och pensla med olja. Ugnstek köttet i 30 minuter.
  6. Förbered sallad och aromsmör.

Kockens kommentar

Ångkokning ger extra mört kött. Ångkokare av bambu (finns i kinesbutiker) fungerar utmärkt. Kamben är den tunnare yttersta delen av revbensspjällen. Tony Roman var god vän med Frank Sinatra, som stod för startkapitalet till Tonys restaurangkedja.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Coleslaw

Rotsellerisallad

Aromsmör

Bakad potatis

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben