Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 294

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1175 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 30%
Fett: 9%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kamben gris 1.3 kilo 160%
Fettreduktion -80.0 gram -60%
Om fettreduktion > Äts ej
Grillolja tunn 0.5 dl Äts ej
Strösocker 1.0 msk Äts ej
Ångkokare > Äts ej
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 styck Äts ej
Aromsmör ¤ 150.0 gram Äts ej
Grönsallad 200.0 gram Äts ej
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen till 225°C.
- Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Baka i minst 1,5 timme, upp till 4 timmar. Läs mer i recept Bakad potatis.
- Koka upp vatten. Ångkoka köttet i 1,5 timme (köttet bör ligga ovanför vattenytan).
- Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Potatisen kan ligga kvar.
- Tillsätt lite socker till grilloljan. Ta ur köttet ur kastrullen, torka av det med en handduk och pensla med olja. Ugnstek köttet i 30 minuter.
- Förbered sallad och aromsmör.
Kockens kommentar
Ångkokning ger extra mört kött. Ångkokare av bambu (finns i kinesbutiker) fungerar utmärkt. Kamben är den tunnare yttersta delen av revbensspjällen. Tony Roman var god vän med Frank Sinatra, som stod för startkapitalet till Tonys restaurangkedja.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Passar till
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan