Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 49%
Fettreduktion -80.0 gram -21%
Om fettreduktion > Äts ej
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar nymald 1.0 tsk 0%
Chilipulver 1.0 msk 0%
Spiskummin mald 1.5 tsk 0%
Barbercuesås tjock, söt 3.0 dl 21%
Coleslaw:
Vitkål ansad 0.2 huvud 4%
Morot stor 1.0 styck 2%
Gul lök 0.5 st stor 1%
Majonnäs äkta 0.5 dl 10%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Majskolv kokt konserv 4.0 styck 16%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 45 min )
- Börja med potatisen om bakad potatis önskas. Se separat recept via länk nedan.
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en ugnsplåt.
- Blanda salt, peppar, chili och spiskummin. Gnid in i köttet.
- Lägg köttet på den heta plåten med köttsidan nedåt. Stek i cirka 30 minuter mitt i ugnen. Vänd och stek i ytterligare 30 minuter.
- Glasera (pensla) köttet med barberquesås efter en timme i ugn. Stek 15 minuter, pensla igen och stek 15 minuter till.
- Coleslaw: Riv vitkål (t.ex. med potatisskalare), grovriv morot, samt skala och finhacka lök. Blanda allt med majonnäs, yoghurt och vinäger. Ställ kallt fram tills serveringen.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Dela majskolvarna och pensla med grillsås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd dem några gånger.
Kockens kommentar
Coleslaw kan med fördel tillredas i förväg, t.ex. dagen före, eftersom den bara blir bättre av ett dygns vila.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Alternativ
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan