
Foto: Magnus Skoglund för Carlsberg ¤
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 800.0 gram 37%
Fettreduktion -40.0 gram -10%
Om fettreduktion > Äts ej
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Timjan 2.0 kvistar Äts ej
Salt Äts ej
Glaze:
Leffe Brune 3.0 dl %
Råsocker 2.0 dl 17%
Sirap mörk 1.0 dl 13%
Ättika 12% 2.0 msk 0%
Kummin mald 2.0 msk 2%
Kompott:
Gul lök 4.0 styck 6%
Honung 0.5 dl 7%
Leffe Brune 1.0 dl %
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 15%
Mjölk 0.5 dl 1%
Smör 50.0 gram 10%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Skapat av: Carlsberg
Kock: Tommy Myllymäki
Tillagning (1 tim 20 min )
- Koka spjäll mjuka i saltat vatten (cirka 2%) med lagerblad och timjan. Koka cirka 1 timme tills köttet släpper lätt från benen. Lyft upp spjället försiktigt och låt svalna. Pensla med glaze flera gånger.
Under tiden:
- Glaze: Koka ihop öl och råsocker till simmig konsistens. Tillsätt ättika och sirap. Koka tills glazen blir simmig igen. Tillsätt kummin och låt svalna. Pensla på köttet.
- Kompott: Skala och skiva lök tunt. Stek den gyllene i brynt smör i omgångar. Tänk på att inte ha för mycket lök i pannan på en gång då det blir väldigt svårt att ge den färg. När löken är stekt tillsätt honung, öl och lagerblad. Låt puttra ihop på låg värme till en kompott. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
- Potatismos: Skala och koka potatis. Mosa med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt.
- Servera allt med potatismos.
Kockens kommentar
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan