Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2689 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Spareribs 1.0 styck 62%
Fettreduktion -60.0 gram -20%
Om fettreduktion > Äts ej
Glasyr:
Ingefära mald 1.5 tsk 1%
Honung 2.0 msk 5%
Alternativ:
BBQ-sås (Sweet Baby Rays´s) 0%
Tillbehör:
Äppelmos 200.0 gram 17%
Katrinplommon 16.0 styck 15%
Potatis 0.8 kilo 20%
Sallat 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Om äppelmos > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Glasyr: Blanda salt, ingefära och peppar med honung och pensla köttet. Alternativt använd en trögflytande, söt grillsås, till exempel med Sweet Baby Ray´s.
- Ugn: Lägg köttet på galler över plåt med bensidan upp. Glasera ovansidan. Sätt in i ugn. Vänd efter 30 minuter och glasera köttsidan. Lägg samtidigt in katrinplommon på plåten för uppvärmning. Tillaga tills mört, cirka 1 timme totalt.
- Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.
Kockens kommentar
Revbensspjäll är något av det enklaste kött som man kan tillaga. I stället för att glacera med honung kan ett kryddigt alternativ väljas, till exempel en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås. Kalla revben fungerar väl som restmat eller på utflykt.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Passar till
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Ugnslagade spareribs, tunna revben
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan