För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnslagade spareribs, tunna revben

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 3

Spareribs

1.0 

styck

Fettreduktion

-60.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

 

Glasyr:

 

Ingefära mald

1.5 

tsk

Honung

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Alternativ:

 

Grillolja tjock, söt

 

 

BBQ-sås (Sweet Baby Rays´s)

 

 

 

Tillbehör:

 

Äppelmos

200.0 

gram

Katrinplommon

16.0 

styck

Potatis

0.8 

kilo

Sallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Om äppelmos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2689 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 589 gram)

Ingredienser

Visa:

Spareribs 1.0 styck 62%

Fettreduktion -60.0 gram -20%

Om fettreduktion > Äts ej

 

Glasyr:

Ingefära mald 1.5 tsk 1%

Honung 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Alternativ:

Grillolja tjock, söt 0%

BBQ-sås (Sweet Baby Rays´s) 0%

 

Tillbehör:

Äppelmos 200.0 gram 17%

Katrinplommon 16.0 styck 13%

Potatis 0.8 kilo 20%

Sallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Om äppelmos > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Glasyr: Blanda salt, ingefära och peppar med honung och pensla köttet. Alternativt använd en trögflytande, söt grillsås, till exempel med Sweet Baby Ray´s.
  3. Ugn: Lägg köttet på galler över plåt med bensidan upp. Glasera ovansidan. Sätt in i ugn. Vänd efter 30 minuter och glasera köttsidan. Lägg samtidigt in katrinplom­mon på plåten för uppvärmning. Tillaga tills mört, cirka 1 timme totalt.
  4. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.

Kockens kommentar

Revbensspjäll är något av det enklaste kött som man kan tillaga. I stället för att glacera med honung kan ett kryddigt alternativ väljas, till exempel en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås. Kalla revben fungerar väl som restmat eller på utflykt.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Appelsauce (amerikansk äppelmos)

Rödkål

Bakad potatis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Ugnslagade spareribs, tunna revben