Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 2
Recept: 492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödkål ansad 0.8 kilo 50%
Gul lök 1.0 styck 11%
Äpple syrligt 2.0 styck 18%
Brun farin 2.0 msk 18%
Kryddnejlika 6.0 styck 0%
Muskot riven 2.0 krm 1%
Citronjuice 2.0 msk 2%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Om kål > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär bort rödkålets grova rotstock. Strimla kålen t.ex. med en osthyvel. Skala och hacka lök och äpple.
- Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme.
- Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
- Använd gära en matring vid uppläggning för att få vacker form.
Kockens kommentar
Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.
Passar till
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rödkålssallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan