Spare ribs -tunna revbensspjäll

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spare ribs -tunna revbensspjäll

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll tunna

1.5 

kilo

Ingefära mald

1.5 

tsk

Salt

1.5 

tsk

Honung

2.0 

msk

el. svartvinbärsgelé

 

 

 

Tillbehör:

 

Äppelmos

200.0 

gram

Katrinplommon

16.0 

styck

 

Alt. tillbehör:

 

Rödkål konserverad

200.0 

gram

Grönkål fryst

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2644 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 379 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tunna 1.5 kilo 82%

Ingefära mald 1.5 tsk 1%

Salt 1.5 tsk 0%

Honung 2.0 msk 5%

el. svartvinbärsgelé Äts ej

 

Tillbehör:

Äppelmos 200.0 gram 18%

Katrinplommon 16.0 styck 15%

 

Alt. tillbehör:

Rödkål konserverad 200.0 gram 5%

Grönkål fryst 200.0 gram 2%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen till 225°C. Sätt in en plåt. Blanda salt, ingefära och ev. peppar, gnid in i köttet. Placera köttet på galler över plåten med köttsidan nedåt.

  2. Vänd spjället efter 20-25 minuter. Spjällen är klara efter 45-60 minuter. (Tjocka spjäll tar cirka 1,5 timmar i 175°C). Köttet måste vara välstekt.

  3. Ta ut köttet. Häll honung eller gelé på fettsidan. Sätt in i ugnen och glacera i cirka 10 minuter. Lägg med katrinplommonen för värmning. Servera med tillbehör.

Kockens kommentar

Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken.

Vill man unvika det söta kan man variera med ett kryddigt alternativ t.ex. med en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Spare ribs -tunna revbensspjäll