Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tunna 1.5 kilo 82%
Ingefära mald 1.5 tsk 1%
Salt 1.5 tsk 0%
Honung 2.0 msk 5%
el. svartvinbärsgelé Äts ej
Tillbehör:
Äppelmos 200.0 gram 18%
Katrinplommon 16.0 styck 15%
Alt. tillbehör:
Rödkål konserverad 200.0 gram 5%
Grönkål fryst 200.0 gram 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen till 225°C. Sätt in en plåt. Blanda salt, ingefära och ev. peppar, gnid in i köttet. Placera köttet på galler över plåten med köttsidan nedåt.
- Vänd spjället efter 20-25 minuter. Spjällen är klara efter 45-60 minuter. (Tjocka spjäll tar cirka 1,5 timmar i 175°C). Köttet måste vara välstekt.
- Ta ut köttet. Häll honung eller gelé på fettsidan. Sätt in i ugnen och glacera i cirka 10 minuter. Lägg med katrinplommonen för värmning. Servera med tillbehör.
Kockens kommentar
Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken.
Vill man unvika det söta kan man variera med ett kryddigt alternativ t.ex. med en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Spare ribs -tunna revbensspjäll
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan