Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 7
Recept: 708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Senap skånsk 2.0 dl 51%
Äggula 2.0 styck 14%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Formfranska 4.0 skivor 29%
Persilja 30.0 gram 1%
Basilika 30.0 gram 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda senap med gulor och pressad vitlök. Bred på skinka.
- Kantskär bröd. Lägg i en matberedare tillsamans med örter. Mixa till ett grönt ströbröd.
- Sikta över skinkan. Griljera i ugnen cirka 10-15 minuter.
Kockens kommentar
När vi kockar river inkråmet av vitt bröd pratar vi om mie de pain.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Örtgriljering
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan