Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 4636

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Senap svensk 2.0 dl 8%
Äggula 2.0 styck 2%
Apelsin hel 2.0 styck 3%
Kryddnejlika mald 1.0 krm 0%
Skinka rimmad kokt 1.0 styck 84%
Ströbröd 3.0 msk 2%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Riv skalet på apelsiner. Blanda apelsinskal, senap, äggula och kryddnejlika.
- Bred på julskinka. Lägg skinkan i en långpanna. Strö över ströbröd.
- Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Apelsingriljering
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan