Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis fast sort

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

st stora

Skinka rimmad kokt

600.0 

gram

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Skinkspad

2.0 

dl

Bladpersilja

 

 

 

Ägg

4.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2375 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 800.0 gram 21%

Gul lök 2.0 st stora 6%

Skinka rimmad kokt 600.0 gram 33%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 15%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Skinkspad 2.0 dl 1%

Bladpersilja 0%

 

Ägg 4.0 styck 11%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva potatis. Skala och skiva lök. Skär skinka i bitar.

  2. Råstek potatisen i smör och olja. Stek löken. Stek skinkan.

  3. Lägg allt i en panna. Slå på skinkspad och koka i 2-3 minuter.

  4. Stek under tiden ägg. Servera gärna med lite senap. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att använda julskinksresterna.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Julskinkspanna