Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2375 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis fast sort 800.0 gram 21%
Gul lök 2.0 st stora 6%
Skinka rimmad kokt 600.0 gram 33%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 15%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Skinkspad 2.0 dl 1%
Bladpersilja 0%
Ägg 4.0 styck 11%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva potatis. Skala och skiva lök. Skär skinka i bitar.
- Råstek potatisen i smör och olja. Stek löken. Stek skinkan.
- Lägg allt i en panna. Slå på skinkspad och koka i 2-3 minuter.
- Stek under tiden ägg. Servera gärna med lite senap. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att använda julskinksresterna.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Julskinkspanna
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan