Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skinkspad } 5.0 dl 2%
Prinskorv 8.0 styck 17%
Fläskkorv 8.0 skivor %
Vörtbröd } 8.0 skivor 50%
Tillbehör:
Senap svensk 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Stek prinskorvarna eller använd tidigare stekta. Skär upp skivor av fläskkorven. Skär upp vörtbröd.
- Koka upp skinkspadet med korvbitarna i. Smaka av med kryddor, eller späd med vatten efter egen smak.
- Servera doppet riktigt varmt. Låt gästerna doppa brödet i spadet med en hålslev. Servera senap till.
Kockens kommentar
Önskas mager soppa: Sätt skinkspadet kallt. På ytan bildas ett vitt stelnat fettlager, som kan tas bort. Förvara skinkspad kallt och använd endast en del av spadet åt gången.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Dopp i grytan
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan