Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1510 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 28%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 400.0 gram 51%
Ägg 2.0 styck 8%
Grädde 0.5 dl 12%
Olivolja till stekning 2.0 msk 15%
Smör till stekning 2.0 msk 13%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda färs med ägg, grädde, salt och peppar.
- Rulla till små köttbullar.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och lägg i köttbullarna.
- Sänk värmen något och stek cirka 10 minuter. Skaka pannan emellanåt så att de blir stekta runt om.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Köttbullar (buffé)
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan