Saftigaste julskinkan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saftigaste julskinkan

Lägg till ingredienser

Antal pskinkor: 1

Skinka rimmad benfri

1.0 

styck

Aluminiumfolie

 

 

 

Griljering:

 

Äggula

1.0 

styck

Senap svensk

3.0 

msk

Sirap

0.5 

msk

Potatismjöl

2.0 

tsk

Ströbröd

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Sort Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 3542

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3542 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 26%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 2360 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rimmad benfri 1.0 styck 91%

Aluminiumfolie Äts ej

 

Griljering:

Äggula 1.0 styck 1%

Senap svensk 3.0 msk 2%

Sirap 0.5 msk 1%

Potatismjöl 2.0 tsk 1%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Tillagning (24 tim )

  1. Sätt på ugnen.
    Skinka 1-3 kg = 80°C.
    Skinka 5-7 kg = 85-90°C.
    Skinka 10- kg med ben = 95-100°C.

  2. Lägg skinkan i en lånpanna. Täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugn 12-24 timmar. Innertemperatur 67-73°C = klar.

  3. Griljering (om sådan önskas): Ta ut skinkan ur ugnen. Häll av spadet. Höj ugnstemperaturen till 200°C. Skär bort svålen (god att grilla knaprig).

  4. Rör ihop äggula, sirap, potatismjöl och senap. Pensla på blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.

    Sätt in skinkan i långpannan i ugnen tills den har fått gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Skinka tillagad i ugn under lång tid på låg temperatur blir väldigt saftig. Med ben blir saftigare än utan. Den förstörs sällan av "för lång tid" i ugnen. Spadet som bildas på fatet kan användas till "dopp i grytan". Späd spadet ev. med vatten.

JÄMFÖR

Dopp i grytan

Griljerad kokt julskinka

Saftigaste fläsksteken

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Saftigaste julskinkan