Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Äggula

1.0 

styck

Senap svensk

2.0 

dl

Sirap

0.5 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Ströbröd

3.0 

msk

Kryddnejlika

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Draught

Portertyp (stout)
Pris: 20 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 5

Recept: 586 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 281 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 1.0 styck 9%

Senap svensk 2.0 dl 62%

Sirap 0.5 msk 6%

Potatismjöl 1.0 msk 7%

Ströbröd 3.0 msk 17%

Kryddnejlika 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.

  2. Skär bort svålen på skinkan, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettet med en handduk så fastnar griljeringen bättre. 

  3. Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt stå en stund för att tjockna.

  4. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.

  5. Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).

  6. Skär ett rutönster och dekorera med kryddnejlikor.

Kockens kommentar

En klassisk giljering består endast av senap och äggula. Numera förekommer olika smakvarianter med tillsats av honung, sirap, örter, glöggkryddor, ingefära m.m. Potatismjöl kan man tillsätta för att få en stabilare kräm och därmed tjockare panering.

Passar till

Kokt julskinka

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)