Dryck till köttfärsrätt med sälta
Köttfärsrätter är mestadels smakrika och mer undantagsvis neutrala, salta eller kryddigt heta. Om de inte är smakrika så brukar sältan i rätten vara det utmärkande.
4 matchande recept inom köttfärsrätt med sälta
-
Mousserat torrt rosévin
99 kr, Nr 7701
-
Smakrikt rött vin
249 kr, Nr 71439 BS
-
Smakrikt rött vin
99 kr, Nr 71937 BS
-
Ljus medium ale
18 kr, Nr 1600
Vin till kraftfull köttfärsrätt med sälta
Kraftfullare köttfärsrätter med en saltare smakprofil är goda att kombinera med medelfylliga, röda eller rosa, viner som har en tydlig fruktighet. Även viner med rejäl tanninstruktur och syra fungerar då dessa mjuknar, repektive rundas av, av maten .
Öl till kraftfull köttfärsrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till kraftfulla salta fläsk- och korvrätter rekommenderas fylligare och beska öl. Till kraftfull köttfärsrätt med sälta rekommenderas rekommenderas fylligare och beska öl.