Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blå kongo

4.0 

st små

Grönkål färsk ansad

200.0 

gram

Äpple utan skal

1.0 

styck

Fetaost

100.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

Citronjuice

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Blå kongo 4.0 st små 24%

Grönkål färsk ansad 200.0 gram 14%

Äpple utan skal 1.0 styck 11%

Fetaost 100.0 gram 51%

Olivolja till stekning 0%

Salt 0%

Citronjuice 0%

 

Kockskolan:

Om kål > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

Om sallader > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Skala och klyfta potatis. Stek den i panna med olivolja på medelhög värme i 5 minuter. Salta lätt.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Dela fetaosten i bitar. Kärna ur och klyfta äpple.
  3. Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
  4. Vänd ner feta och ta av från plattan.
  5. Lägg upp och pressa citron över.

Kockens kommentar

Passar bäst till kötträtter.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta